Aktualno

 
 
 
 

lutkovni seminar "LUTKA V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU"

Kako uporabiti ročno lutko v vrtcu ali v razredu? Kaj nam omogoča in na katera pravila moramo biti pozorni? Seminar odgovarja na potrebe vzgojiteljev in učiteljev, ki so velikokrat prezrte – praktična uporaba lutke v prostoru, situaciji in medsebojnih odnosih, s čimer udeleženci pridobijo novo znanje ali nadgradijo obstoječega.

 
 
 

lutkovni seminar "LUTKA V GLEDALIŠČU"

Seminar nadgradi znanje pridobljeno na seminarju »Lutka v vzgoji in izobraževanju«. Namenjen je praktičnemu povezovanju lutkovnega in gledališkega prostora, učenju bazične tehnike (gib, govor, prostor) in ustvarjanju lutkovno-dramskih situacij. Vse vaje udeleženci preizkusijo na lutkovnem odru in v prostoru.

 
 
 

lutkovni seminar "OD IDEJE DO LUTKOVNE PREDSTAVE"

Kako pripraviti lutkovno predstavo? Kje najti besedilo in kako ga prirediti za lutkovni oder? Pripraviti lutkovno predstavo za otroke ali z otroci? Udeleženci seminarja spoznajo praktične načine dramaturške razčlembe izbranega teksta, načine kako se lotiti scenografije, kostumografije, izdelave lutk in režije, seznanijo se z različnimi pristopi dela z otroki, ...

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.