Aktualno

 
 
 
 

Kdo smo?

Nismo samo lutkovno gledališče in tudi ne samo oblikovalci ročnih lutk primernih za otroško igro in didaktične namene, ampak mnogo več. Pod tem imenom delujemo in ustvarjamo lutkarji in drugi sodelavci z različnimi osnovnimi poklici in z bogatimi izkušnjami na področju vzgoje, lutkarstva, glasbe, gledališča in oblikovanja lutk.

Jože Zajec, dipl. ing.

Lutkar, oblikovalec lutk, tehnolog, režiser...

Samostojni kulturni delavec

Jože Zajec (roj. 1950) je že v osnovni šoli izdelal svoje prve lutke in lutkovni oder ter vodil lutkovni krožek. Od takrat naprej je svoje življenje posvetil lutkam, lutkovnim odrom, lutkovnim predstavam, mentorstvu lutkovnim skupinam in delu na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Še posebej pa se je, v času študija, posvetil oblikovanju ročnih lutk, kot igrač in didaktičnih sredstev, ki razveseljujejo otroke že več kot 40 let. V veliko pomoč pa so tudi učiteljem in vzgojiteljem pri vzgojno-izobraževalnem delu ali ustvarjanju lastnih lutkovnih predstav.

Tel.: 01 541 7673

Mob.: 041 665 876

E-pošta: joze.zajec@siol.net


Tadeja Zajec

Lutkarica, igralka, animatorka lutk

Tadeja Zajec je že od majhnega obkrožena z lutkami. Vedno jo je privlačilo gledališče. V lutkarske vode je zašla predvsem po zaslugi svojega očeta Jožeta. Izobraževala se je na področju gledališča in dramske igre (Gledališka šola Barice Blenkuš, GILŠ Kodum, Gledališki studio Branke Bezeljak...), lutkovno izobrazbo pa je pridobivala pri mentorjih kot so Brane Vižintin, Marjan Kunaver...

E-pošta: tadeja.zajec@lutke-zajec.si

 

Ostali sodelavci:

Iuna Ornik

Emir Jušič 

Vito Rožej

Barbara Bulatovič

Branka Bezeljak

Miha Jež

Gregor Traven

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.