Aktualno

 
 
 
 

Lutkovna predstava »ENA ENA TRI«

Lutkovna predstava   »ENA ENA TRI«

Leta 1995 je Ministrstvo za notranje zadeve RS pričelo s projektom Policija za otroke, katerega namen je bil na nevsiljiv način otroke seznaniti z nevarnostmi in možnostmi, kako v njim nevarnih situacijah postopati.

V okviru projekta želi slovenska policija otrokom predstaviti in približati policiste in njihovo delo. Zato se otrokom po lutkovni igrici predstavijo tudi pravi policisti - z njimi se otroci lahko pogovarjajo, jih sprašujejo, si ogledajo njihove avtomobile, motorje in razne tehnične pripomočke, ki so jim zanimivi, živali…

Lutkovna predstava na osnovi besedila avtorice Svetlane Makarovič, govori o potencialnih nevarnostih, ki prežijo na otroke vsak dan. Gre za niz prizorov, zaokroženih celot, ki pričarajo nekaj najbolj tipičnih situacij v katerih se lahko znajde otrok. Nevarnosti, ki prežijo nanje so skrite v dogodivščine ljubkih živalic v katerih se otroci prepoznajo in se z njimi identificirajo – ljubka živalca, ki seveda takoj vzbudi simpatije, predvsem pa se v njej otroci prepoznajo, naleti na veliko in nevarno žival. Proti tej sili je nemočna, zato ji nemudoma ponudimo rešitev: v stiski naj takoj pokliče telefonsko številko 113, kjer jim bo pomagal prijazen medved policaj.

Predstava se izvaja v okviru preventivnega projekta MNZ Republike Slovenije »Policija za otroke«, zato je sestavni del projekta tudi predstavitev policistov, njihovega dela, opreme, živali…

Predstava je bila premierno uprizorjena pod imenom »Devet in dva« leta 1995.

  • Avtor teksta: Svetlana Makarovič
  • Režija: Jože Zajec
  • Likovna zasnova: Danijel Demšar
  • Glasba: Nino De Gleria in Aleš Rendla
  • Izvedba: Gledališče Lutke ZAJEC

Število ponovitev: več kot 910 (avgust 2013).

Predstava je primerna za otroke od 3. leta dalje.

Čas trajanja predstave: 35 - 40 minut.

Več o samem projektu "Policija za otroke" si lahko preberete na spletni strani Policije - klik tukaj.

 

Dokumenti

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.