Koledar novic

 
marec 2024
P T S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
 

1028 ponovitev lutkovne predstave Ena Ena Tri

1028 ponovitev lutkovne predstave Ena Ena Tri

20.07.2018

 

  



Lutkovna predstava je del preventivnega projekta MNZ RS "Policija za otroke" in govori o potencialnih nevarnostih, ki prežijo na otroke vsak dan in jim tako ponudi kot možno rešitev telefonsko številko 113, kjer jih bo vedno čakal prijazen policist in jim pomagal. Od premiere oktobra 1995 pa do danes si jo je ogledalo  že več kot 180.000 otrok. Po predstavi si boste lahko kar pred teatrom ogledali predstavitev dela policistov, njihove opreme in službenih živali.


 

Pravica otrok je biti varen, dolžnost odraslih pa, da to varnost zagotovimo. Varen otrok je le tisti, ki prepozna nevarne situacije, se jim zna izogniti ali jih preprečiti, oziroma zna v takih situacijah ravnati in si tudi sam pomagati. Pogoj za to pa je, da je otrok pravočasno poučen in obveščen o neprijetnih in nevarnih dogodkih, ki jim je lahko izpostavljen, in o možnostih, kako se jim lahko izogne ali prepreči. Lutkovna igrica je gotovo primerna oblika posredovanja takih informacij otrokom.

Predstavo so oblikovali ( premierno je bila uprizorjena okt. 1995  pod naslovom" Devet in dva"):

idejna zasnova projekta: Katja Bašič, 

avtor: Svetlana Makarovič, 

režija: Jože Zajec,

likovna zasnova: Danijel Demšar

glasba: Nino De Gleria in Aleš Rendla, 

dramaturgija: Jasna Merc, 

izdelava lutk in scene: Iztok Hrga, Mitja Ritmanič, Jože Zajec s sodelavci, 

izvedba: Ekipa gledališča Lutke ZAJEC,

produkcija: MNZ RS, Gledališče LUTKE ZAJEC

Po predstavi bo priložnost za pogovor z ustvarjalci in izvajalci predstave!

Vljudno vabljeni!


Jože Zajec


Dodatne informacije:

Lutkovna predstava Ena Ena Tri govori o ljubkih, majhnih živalicah, ki jim v nevarnosti pomaga prijazen medved policaj.

Lutkovna predstava na osnovi besedila avtorice Svetlane Makarovič, govori o potencialnih nevarnostih, ki prežijo na otroke vsak dan.

Gre za niz prizorov, zaokroženih celot, ki pričarajo nekaj najbolj tipičnih situacij v katerih se lahko znajde otrok. Nevarnosti, ki prežijo nanje so skrite v dogodivščine ljubkih živalic v katerih se otroci prepoznajo in se z njimi identificirajo – ljubka živalca, ki seveda takoj vzbudi simpatije, predvsem pa se v njej otroci prepoznajo, naleti na veliko in nevarno žival. Proti tej sili je nemočna, zato ji nemudoma ponudimo rešitev: v stiski naj takoj pokliče telefonsko številko 113, kjer jim bo pomagal prijazen medved policaj.

Predstava se izvaja v okviru preventivnega projekta MNZ Republike Slovenije »Policija za otroke«, zato je sestavni del projekta tudi predstavitev policistov, njihovega dela, opreme, živali...

Za več informacij o predstavi kliknite tukaj.

Za projekt Policija za otroke pa obiščite spletno stran slovenske policije ali kliknite tukaj.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.